Roulette – regler

Att roulette är relativt enkelt att lära sig har säkerligen bidragit till spelets enorma popularitet. För att spela roulette krävs ingen större tankeverksamhet, men du bör dock ha lite förkunskaper om hur man ska satsa för att få störst vinstchanser. I grund och botten är dock roulette ett slumpens spel med turen som avgör.
 
Hur roulette hjulet ser ut
 
Roulette kommer i två olika varianter, dels den europeiska och dels den amerikanska versionen. I europeisk roulette finns 37 fack, där ett är 0 och i amerikansk roulette finns 38 fack, där ett är 0 och ett är 00. De flesta väljer att spela europeisk roulette, då det ger bättre odds till spelaren.
 
Spela roulette
 
Först bestämmer du dig för vilken eller vilka siffror som du ska satsa på. Du kan också satsa på rött eller svart. Därefter markerar du ditt val med hjälp av ett spelchip. Om ni är flera runt bordet har ni olika färger på era spelchip, för att kunna skilja dem från varandra. När alla är färdiga med sina val sätter croupiern igång hjulet och snärtar kulan åt andra hållet. När kulan landar i ett av facken vinner den person som har satsat på det facket.
 
Olika typer av bets i roulette
 
Det finns olika sätt att satsa i roulette, dels inside bets och dels outside bets. Sistnämnda ger lite mindre vinster, men högre odds och är det samma som att satsa på svart eller rött. Du kan också satsa jämnt/ojämnt. Insidebets ger större vinster och kan handla om att du satsar på corner, dvs hörn, eller street som är en hel rad.